Engelenspiel, Feest van het Licht
17 december t/m 8 januari 2023 museumpark Orientalis.

Een Engel’ is naast een hulpvaardig of liefdevol mens een bovennatuurlijk en verstandelijk wezen. Het bedient of beschermt ons. In diverse geloven wordt De Engel gezien als boodschapper van God(en). Het zou beschikken over bovenmenselijke capaciteiten en eigenschappen.

Wek zelf je stroom op…door het pedaal snel in te trappen & los te laten. Kijk! de vleugels op de toren gaan bewegen.

 

Een magische plek, net buiten de stad Nijmegen. Museumpark Orientalis staat deze winter weer in de schijnwerpers en is zo het perfecte decor voor een bijzondere (avond) wandeling. Lees hier alle info over Het Feest van het Licht:

In de woestijn in het Museumpark hebben Rob Verwer en Meg Mercx een nieuw soort Weinachtspyramide gebouwd. De toren van Babel, een kunstwerk eerder door ons gemaakt, is getransformeerd tot een twaalf meter hoog Engelenspiel. De vleugels boven op de toren bewegen door de wind, maar als bezoeker kun je ze (tevens) ook zelf laten draaien. Je wekt nl zelf je stroom op…door een pedaal  bij de toren snel in te trappen & los te laten. Kijk! de vleugels op de toren gaan bewegen. Begin 2023 verdwijnt de Toren van Babel voorgoed uit museumpark Orientalis. Dit is de laatste keer dat deze installatie in de schijnwerpers staat.

 

 

Scroll naar boven